Tippek kismamafotózáshoz

A kismamafotózás a hagyományos portréfotózásnál vagy családi fotózásnál egy kicsivel bonyolultabb műfaj ? hiszen maga a modell is más. Ezzel az írással segíteni szeretnénk, hogy Te is felkészülhess a fotózásra. Így a közös munkánk eredménye biztosan olyan lesz, amilyet elképzeltél.

1. Helyszínválasztás

Válassz olyan helyszínt, ahol kényelmesen érzed magad. Van, akinek ez a saját otthona, kertje, van, aki inkább a műtermet választja, és sokan preferálják a külső helyszínt. Amennyiben Te is így döntesz, vedd figyelembe, hogy valószínűleg mindig lesz hívatlan közönséged, és alaposan megbámulnak. Van, akit ez zavar, mert esetleg nem szívesen mutogatja a pocakját ? gondold át, hogy Te mit érzel ezzel kapcsolatban.
Természetesen előre egyeztetjük az igényeket és próbálunk olyan helyszínt ajánlani és választani, ami nem túl forgalmas, sőt inkább a csendes, kihalt területeket szeretjük.

2. Időzítés

Gyakorlatilag bármikor sor kerülhet rá, akár a terhesség alatt többször is ? mintegy nyomon követve és megörökítve a pocak növekedését. Ha azonban csak egyszer szeretnéd megörökíttetni a pocakodat, akkor mindenképpen akkor, amikor már meglehetősen gömbölyű vagy, de még nem kezdődhet meg minden pillanatban a szülés. Ez praktikusan a 7. hónapot jelenti. Nem szabad a 9. hónapig várni ? egy korábban érkező baba könnyen megakadályozhatja a kismamafotózást. Más érvek is szólnak a 7. hónap mellett. A kismamák általában ilyenkor vannak a legjobb formában. Az utolsó hónapban fellépő vizesedés és esetleges újabb plusz kilók már megnehezítik a mozgásodat, a hormonális bőrelváltozások zavarhatnak ? nem feltétlenül érzed magad szépnek.

3. Bízz magadban

A legfontosabb dolog, hogy Te jól érezd magad a bőrödben. Ha Te szépnek gondolod magad, akkor a képeken is szép leszel. Egy kis élet növekszik odabent, és hamarosan a kezedben tartasz egy apró babát. Ha a babára figyelsz, akkor nem fognak érdekelni a bámészkodó tekintetek és a bőrhibák sem. Fotóztunk már több száz fős rendezvény mellet és a képeken semmit nem lehetett észrevenni, (természetesen nem tudtunk a rendezvényről, akkor derült ki, amikor a helyszínre érkeztünk, de megoldottuk.) Csukd be a szemed, tedd a kezed a pocakodra és gondolj a picire. Az ekkor megjelenő mosolyod a legszebb, amit le tudunk fotózni.

4. Öltözködési tanácsok

Kényelem és stílus:

Legyen minden ruhadarabod kényelmes, olyan, amiben jól tudsz ülni és állni is. Fontos, hogy jól érezd magad a fotózás alatt, mert hangulatod és érzelmeid a képeken is látszani fognak. A ruhák tükrözzék egyéniségedet és stílusodat, ne akarj most másnak látszani, mint ami vagy.

 Lényeg a pocak:

Ne rejtsd el azt, amit szeretnénk lefotózni! Kerüld a bő ruhadarabokat, mert most a pocakod a lényeg. Legyen a felsőd hasban szűkebb, passzoljon pontosan a pocakra. Minél jobban kiemeli a felsőrész a pocakot, annál jobb ? szerencsés választás egy mell alatt elvágott fazonú ing vagy top is, de akár egy feszülős felső is.

 Egyszerűség:

Mind színekben, mind mintában az egyszerűség legyen a cél. A nagy minták, nagyon rikító színek nem szerencsések fotózáskor. Válassz egyszínű, vagy szolidan mintás ruhákat, kerüld a csíkosat, és a nagy feliratokat. Mindenképpen kerüld a rikító rózsaszínt és a sárgát! Ha műteremben szeretnél néhány képet alsóneműben is, akkor teljesen egyszerű, fekete vagy fehér összeállítást válassz. Ha az édesapával együtt álltok kamera elé, akkor az összhangra figyeljetek, színekben és stílusban is.

Smink és frizura:

Minden fotózásra, így a pocakos képekre is igaz, hogy a lehető legjobb külsővel kell az objektív elé állni. Egy jó frizura és szép smink nem csak magabiztosabbá tesz, de a fotókon is kiemeli szépségedet. Érdemes ilyenkor profi sminkes tanácsát kérni ? a fotózáshoz készített smink bonyolult feladat, vagy válaszd a mi sminkesünket, aki a fotózásra eljön, akár külső helyszínen, akár műteremben fotózunk.  Ha a hajad hosszú, érdemes kibontott, nem feltűzött frizurát készítened, vagy készíttetned, mert a hosszú, kibontott haj nagyon szépen mutat a fotókon. Itt is kérheted a fodrászunkat, hogy jöjjön el a fotózásodra. Figyelj a kezek és a körmök állapotára is, hiszen az különösen a közeli pocakfotókon fog többször szerepelni. Ha az édesapával együtt álltok kamera elé, akkor az ő kézfejével is törődjetek többet a fotózás előtti napokon.

 

 

Várjuk minden várandós anyuka jelentkezését! Ez egy olyan időszak az ember életében, amit meg kell örökíteni! Ha bármilyen kérdésed van a kismama fotózás kapcsán vagy szeretnél időpontot kérni, fordulj hozzánk bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.